Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

«Ποιος φοβάται την …..ΟΡΜΗ;»

Όσο πλησιάζει η ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες στο ΤΕΕ-ΑΜ, όσο η εμπιστοσύνη προς την ΟΡΜΗ συνεχώς διευρύνεται, αισθανόμαστε ακόμη πιο βαριά την ευθύνη να φανούμε πιο χρήσιμοι στους δοκιμαζόμενους από την  πολύπλευρη κρίση Μηχανικούς στη Δράμα και στην Καβάλα. Ταυτόχρονα όμως δε θα αφήσουμε καμία προσπάθεια αποπροσανατολισμού να περάσει στους Συναδέλφους Μηχανικούς. Δυστυχώς έχουμε και αυτόν τον άχαρο ρόλο εφόσον αυτοί που φοβούνται την ΟΡ.ΜΗ δεν προσπαθούν με προτάσεις, αλλά με ψέματα και προσωπικές επιθέσεις, να επηρεάσουν  το εκλογικό σώμα των Μηχανικών.
Η αιχμή του δόρατος αυτών των επιθέσεων με έκπληξη (καθώς από αλλού τις περιμέναμε…) διαπιστώνουμε ότι είναι η  στάση, εν πολλοίς αμφίσημη, του απερχόμενου Προέδρου της ΔΕ του ΤΕΕ-ΑΜ, που εναγωνίως αναζητεί σωσίβια (ακόμη και ξεφούσκωτα) προκειμένου να ικανοποιήσει τα «ιδιοκτησιακά» του σύνδρομα σε σχέση με τη διαχείριση της Δράμας και των Μηχανικών της. Παρακολουθούμε με λύπη τις μεταπτώσεις και τις συχνές μεταμορφώσεις του. Τις εκπληκτικές του αλλαγές «εν μία νυκτί» σε θέσεις (από το «Εξετάστε και τη λύση της σήραγγας, όχι όμως απλά για να την απορρίψετε» προς τους μελετητές της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε» μέχρι τη δήλωση αναρμοδιότητας(!!!) στο Δ.Σ του Δήμου Καβάλας σχετικά με την ύπαρξη γνώμης από το ΤΕΕ-ΑΜ και την εσκεμμένη παρερμηνεία του κειμένου του Λ. Βασιλειάδη) και σε στάση ζωής (από το «Μηχανικοί της Δράμας - Όλοι Μαζί αλλάζουμε το ΤΕΕ-ΑΜ»  μέχρι το «Μηχανικοί της Δράμας - Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών στη Δράμα»!!!). Και διάλεξε αντίπαλο για αυτές τις εκλογές…Την ΟΡ.ΜΗ!!! Και εξαπολύει ανήθικες προσωπικές επιθέσεις στα στελέχη της, απειλεί νέα παιδιά από τη Δράμα που τόλμησαν να συστρατευθούν με το Όραμα των Μηχανικών για την Ανατολική Μακεδονία,  αραδιάζει μια σειρά από ψέματα και διαλέγει, επιλεκτικά, γεγονότα («περσινά ξινά σταφύλια») παραποιώντας τα ως προς την πραγματική τους διάσταση. Τι αλήθεια ζητάει; Να παρασυρθούμε και εμείς στο δρόμο που διάλεξε; Να του απαντήσουμε σε ένα προς ένα σε αυτά που λέει; Να χάσουμε την ψυχραιμία μας όπως αυτός; Να βρίσουμε όπως αυτός; Να απειλήσουμε όπως αυτός; Να γίνουμε τελικά σαν αυτόν; Και οι Μηχανικοί που την Κυριακή 20.11.2016 θα ψηφίσουν; Τι θέλει; Να αηδιάσουν κι άλλο με τα καμώματά μας (του), το 75% της αποχής να γίνει 95% και να εκλεγεί από τους κολλητούς του; Όχι βέβαια!!. Τον αφήνουμε στην προσωπική του μοναξιά…..
Τον αφήνουμε γιατί το αξιακό φορτίο που φέρει η παράταξή μας, η ΟΡ.ΜΗ, μια λαμπαδηδρομία ελπίδας από λίγους παλιούς και πάρα πολλούς νέους Μηχανικούς, είναι τόσο ισχυρό,  που παραβλέπει και προσπερνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα μικρότητες και φοβικά σύνδρομα που προβάλλονται από αυτούς, που δεν μπόρεσαν τρία χρόνια τώρα να «αλλάξουν το ΤΕΕ-ΑΜ», όπως είχαν υποσχεθεί!! Που συμμάχησαν με «αμέτοχους» αγνοώντας την προσφορά της παράταξής μας. Και τώρα πάλι με σημαία τον επικίνδυνο σωβινιστικό διαχωρισμό Καβάλας - Δράμας ζητούν την ψήφο κυρίως των συναδέλφων της Δράμας για ποιο πράγμα; Μήπως για  να διασώσουν τους συμμάχους τους (στην Καβάλα) στη θητεία που έληξε και προσφέροντάς τους την ελπίδα της εκπλήρωσης του αυτοσκοπού «επιτέλους Πρόεδρος»; Κι αν η πλειοψηφία των Δραμινών Συναδέλφων δεν «απόλαυσε» τίποτε από την «ιστορική 1η Προεδρία της Δράμας» θα «απολαύσει» από τον «εν αναμονή αμέτοχο και μόνιμο Αντιπρόεδρο» τα τελευταία χρόνια; Προσοχή! Μιλάμε για τη μεγάλη πλειοψηφία των Συναδέλφων από τη Δράμα και όχι για τους 3-4 ανθρώπους του σημερινού Προέδρου.
Σεβόμαστε όσους μας σέβονται, όσους σέβονται τη μεγαλύτερη παράταξη στο ΤΕΕ-ΑΜ. Πρόβλημα προφανώς έχουμε με όσους, ευτυχώς λίγους, συνειδητά ταυτίζονται με αυτούς που προβαίνουν σε ενέργειες που προσβάλουν την αισθητική του ΤΕΕ. Με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στη Δράμα και στην Καβάλα, ακόμη και με αυτούς που για ευνόητους και κατανοητούς λόγους υποχρεώνονται να σιωπήσουν είτε να δείξουν ανοχή, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα, επιδιώκουμε να βρούμε τους καλύτερους διαύλους επικοινωνίας προκειμένου να αθροίσουμε και όχι να διαιρέσουμε δυνάμεις.
Όσοι διαφωνούν μαζί μας δε σημαίνει ότι είναι αντίπαλοί μας. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα, αντίπαλοί μας είναι αυτοί που απαξίωσαν το ΤΕΕ-ΑΜ και τα όργανά του. Αντίπαλοί μας είναι κυρίως εκείνοι, που ενώ κατέχουν θέσεις στα προεδρεία του φορέα των μηχανικών και υποκριτικά αυτοαναγορεύονται ως προστάτες τους, μπαινοβγαίνουν στα γραφεία των αιρετών με απευθείας αναθέσεις μελετών και έργων ανά χείρας. Αντίπαλοί μας είναι όλοι εκείνοι που ενώ επί χρόνια, ως δημόσιοι λειτουργοί, αφαίρεσαν τεχνικό αντικείμενο από τους δοκιμαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, διεκδικούν τώρα την ψήφο τους. Και όλοι αυτοί έχουν Ονοματεπώνυμο!!! Και είναι γνωστοί σε όλους!
Διχαστικές και απαξιωτικές ενέργειες δεν αρμόζουν στην ιστορία και στη διαχρονικότητα του ΤΕΕ. Χαρακτηρίζουν αυτούς τους λίγους, που κοιτούν προς το παρελθόν, προσπαθώντας να κρύψουν τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους αδυναμίες.
Οι Μηχανικοί της Δράμας, μαζί με τους Μηχανικούς της Καβάλας,  γυρίζουν την πλάτη σε «ιησουϊτικού» τύπου περιχαρακώσεις πετροβολώντας τα τείχη που τους υψώνουν όσοι πιστεύουν σε ένα μικρό, ανυπόληπτο  και μίζερο ΤΕΕ, έρμαιο των μηχανισμών και όχι φορέα των Μηχανικών, βορά σε κάθε λογής προσωπικά ή «συνεταιρικού τύπου» συμφέροντα.
Η Καβάλα είναι μικρότερη χωρίς τη Δράμα και η Δράμα διαστέλλεται μέσω της Καβάλας. Η ιστορία, το πολιτιστικό και πολιτισμικό φορτίο της Δράμας, οι ομορφιές της και το εξαιρετικό  δυναμικό της, συνθέτουν έναν τόσο ισχυρό προβολέα που είναι βέβαιο πως, αργά ή γρήγορα θα διαλύσει διχαστικές λογικές και λογικές απομόνωσης και αποκλεισμού. Το συναρπαστικό ταξίδι του αναπτυξιακού Διπόλου Δράμας-Καβάλας είναι σε εξέλιξη. Επιβάτες είμαστε ΟΛΟΙ οι μηχανικοί της Ανατολικής Μακεδονίας μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τις θεσμικές εκπροσωπήσεις.
Αυτοί που όψιμα «ανακάλυψαν» τον Ε61 είναι αυτοί που θέλουν να τον κόψουν στα 2, πριν ακόμη γίνει, με το γελοίο και επικίνδυνο διαχωρισμό Καβάλας – Δράμας.  
Η ΟΡΜΗ ως ήρεμη και ισχυρή δύναμη στο ΤΕΕ-ΑΜ είναι εδώ και οδηγός στο ταξίδι του διπόλου Δράμα-Καβάλα!!


Η Γραμματεία της Παράταξης                                        13 Νοεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου