Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Έργο ΤΕΕ-ΑΜ 3ετίας 2010-2013. Μέρος 2 "Πρωτοβουλίες του ΤΕΕ-ΑΜ και Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις"

Πρωτοβουλίες του ΤΕΕ-ΑΜ και Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις 3ετίας 2010-2013

Όλο το έργο του ΤΕΕ-ΑΜ της 3ετίας 2010-2013 αποτυπώνεται σε μία σύγχρονη και δυναμικά εξελισσόμενη ιστοσελίδα www.teeam.gr του Τμήματός μας που είναι έργο αποκλειστικά μελών του ΤΕΕ-ΑΜ.
Η Διοικούσα Επιτροπή  του ΤΕΕ-ΑΜ από την 6/9/2010 που συστήθηκε, στην Ειδική Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Τμήματος, πραγματοποίησε 53 συνεδριάσεις ενώ εκδόθηκαν συνολικά 33 Δελτία Τύπου.

2010
 1.  Δημιουργία Μονίμων Επιτροπών (Δεκέμβριος)
1.1.Μόνιμη Επιτροπή Χωροταξίας - Πολεοδομίας - Περιφερειακής Ανάπτυξης και  Αρχιτεκτονικών Θεμάτων.
       1.2.Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Βιομηχανίας.
       1.3.Μόνιμη Επιτροπή Επαγγελματικών - Ασφαλιστικών θεμάτων.
       1.4.Μόνιμη Επιτροπή Τεχνικής Παιδείας και Διασύνδεσης.
       1.5.Μόνιμη Επιτροπή Επικοινωνίας (Κοινή για την Καβάλα και τη Δράμα).
       1.6.Μόνιμη Επιτροπή Νήσου Θάσου.

2.   Ενημερωτική Εκδήλωση για το Συνταξιοδοτικό στο ΤΣΜΕΔΕ  (Δεκέμβριος ) παρουσία του Προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ.


2011
 3Πληρωμή Φ.Π.Α. των εργοληπτικών επιχειρήσεων (Ιανουάριος)
     Έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομικών για άμεση ρύθμιση του ΦΠΑ με τμηματική καταβολή – χωρίς προσαυξήσεις και σε  τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις.

 4.  ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (Φεβρουάριος)
     «Αντίσταση στην ισοπέδωση, το λαϊκισμό και την απαξίωση της Επιστήμης. Η επιστημονική γνώση δεν  είναι εμπόρευμα». Κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ στην Καβάλα, και της Πολεοδομίας στην Καβάλα, στη   Δράμα και στη Θάσο.

 5.   Γραφείο στήριξης και ενημέρωσης των νέων μηχανικών στο ΤΕΕ-ΑΜ  (Φεβρουάριος)
 Η στελέχωση του Γραφείου έγινε εθελοντικά από συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων.  Παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους συναδέλφους.

  6. Πρόσκληση για απ' ευθείας ανάθεση εργασιών παροχής υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της δεύτερης πρόσκλησης (Β2) του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία» 2007 – 2013  για την υποβολή προτάσεων έργων. Σκοπός: Ο σχεδιασμός πρότασης και προετοιμασία συμμετοχής του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας σε εταιρικό σχήμα με Έλληνες και Βούλγαρους Εταίρους με θέμα την εκτίμηση κινδύνων (Πολιτική Προστασία) (Μάϊος)

 7.  Πρόταση της Ν.Ε. Δράμας για Συγκρότηση  Ομάδα Εργασίας Μητρώου Μελών ΤΕΕ-ΑΜ για τη Δράμα (Ιούνιος)
       Για τις ανάγκες επικαιροποίησης και εκσυγχρονισμού του Μητρώου των Μελών του Τμήματος.

 8. Συγκρότηση Μόνιμης Επιτροπής Συγχρηματοδοτούμενων Έργων η οποία θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στην απόκτηση Διαχειριστικής Επάρκειας του ΤΕΕ-ΑΜ. Κοινή για τους Νομούς Καβάλας και Δράμας. (Ιούλιος)

 9.  Εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3919/2011 για τις αμοιβές των μηχανικών: Έγγραφο προς τους  Προϊσταμένους Πολεοδομίας Νομών Καβάλας και Δράμας (Ιούλιος)

10. Εφαρμογή Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών - Μελέτες ΚΕΝΑΚ (Ιούλιος)
Έγγραφο του ΤΕΕ-ΑΜ προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

11.Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Στα πλαίσια της επικείμενης αναθεώρησης των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ)  (Αύγουστος)

12. Εκπαίδευση σε υποψήφιους Ενεργειακούς Επιθεωρητές σε συνεργασία με το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ.    Ανακοίνωση του Τμήματος για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τα μέλη του, ανά κύκλο εκπαίδευσης (Σεπτέμβριος)

13. Έγγραφο Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Σεπτέμβριος)
   για την έκδοση Π.Δ. για το «Χαρακτηρισμό των υγροβιότοπων Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας  με λιμνοθαλάσσια και λιμνιαία χαρακτηριστικά, Λίμνης Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής τους ως Εθνικό Πάρκο με Περιφερειακή Ζώνη»

14.Παροχή επιστημονικής συνδρομής του ΤΕΕ-ΑΜ προς τους Ο.Τ.Α. (Δήμοι Καβάλας και Δράμας) (Σεπτέμβριος)

15. Απόφαση-Αντίδραση της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΑΜ «Με αφορμή την επιβολή ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με οικιστική ή εμπορική χρήση μέσω της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος»  (Σεπτέμβριος)

16. Αμοιβές των μηχανικών σύμφωνα με τους Ν. 3919/2011 & 4014/2011 για τα αυθαίρετα
     Πρόσκληση του Προέδρου στα μέλη του ΤΕΕ-ΑΜ για ανοιχτή συζήτηση. Το Τμήμα δημιούργησε «Υπόδειγμα υποβολής ερωτημάτων σχετικά με το ν.4014/2011. που αφορά την τακτοποίηση αυθαιρέτων» προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι στη σαφή διατύπωση των ερωτημάτων τους (Οκτώβριος).

17.Πανελλαδική αγωνιστική κινητοποίηση των Διπλωματούχων Μηχανικών (Δεκέμβριος)

18. Ανακοίνωση του Προέδρου «για το ρόλο της ΕΠΑΕ» (με αφορμή την έκδοση οικοδομικής άδειας που αφορούσε στην ανέγερση διώροφου πολυκαταστήματος στο Περιγιάλι Καβάλας)

19. (Ενημέρωση) Σημαντικές αλλαγές στη δόμηση σε οικισμούς μέχρι 2.000 κατοίκους- ΦΕΚ 289Α/4-11-2011 (Δεκέμβριος)

       

2012
20. Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) και Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.) (Φεβρουάριος)

21. Παντεχνική Συγκέντρωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στον αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας  (Φεβρουάριος)


22. Στελέχωση ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. & Σ.Α.  (Απρίλιος)

23. Πρόσκληση για συμμετοχή σε Ομάδα με θέμα: «Διαμόρφωση θέσεων του ΤΕΕ-ΑΜ για την ολοκλήρωση της Περιμετρικής Οδού της Καβάλας από το ύψος του Σανατορίου μέχρι το Περιγιάλι». (Μάϊος)


25. Πρόσκληση για Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη σύνταξη Τομεακών Σχεδίων (Ιούλιος)

26. Εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για τα Τοπ.ΣΑ. Τοπικά Σύμφωνα για την Απασχόληση (Αύγουστος) που αφορά 124 Επιστήμονες από την Καβάλα και τη Δράμα. Συνεργασία όλων των επιμελητηρίων και επιστημονικών Συλλόγων των δύο Νομών.

27. Συμμετοχή των μηχανικών στις απεργιακές κινητοποιήσεις (Σεπτέμβριος). Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ

28. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
   Στα πλαίσια των δράσεων του ΤΕΕ ενάντια στις δρομολογούμενες από την Πολιτεία άδικες φορολογικές και ασφαλιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις Το ΤΕΕ-ΑΜ συμμετέχει στην Πανελλαδική Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18/10/2012 με κεντρικό σύνθημα "ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ" (Οκτώβριος).

29. Αναστέλλονται όλες οι Υπηρεσίες εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και οι Υπηρεσίες της Τράπεζας    Πληροφοριών από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 201

30. Ενημέρωση Βουλευτών Ν.Καβάλας και Δράμας:  Άμεσος κίνδυνος ακύρωσης της ύπαρξης του ΤΕΕ ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας  (Νοέμβριος)


2013

32. Συμμετοχή του ΤΕΕ-ΑΜ στην Πανελλαδική απεργία στις 20/02/2013
     Το ΤΕΕ καλεί τα μέλη του, Διπλωματούχους Μηχανικούς, σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία (Φεβρουάριος)

33.Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος συμμετοχής σε πρόγραμμα για νέους Επιστήμονες (Αναπτυξιακή Σύμπραξη  «ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ») (Φεβρουάριος)

34.  Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο ΤΣΜΕΔΕ
Μετά την αναστολή της απόφασης επιβολής των εξωπραγματικών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ από το ΔΣ του ΕΤΑΑ (Απρίλιος) 
Απόφαση της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-ΑΜ (Για τις ομαδικές αντιδράσεις κατά των υπέρογκων, αδικαιολόγητων  και άδικων αυξήσεων του ΤΣΜΕΔΕ)
        ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ  ΕΙΣΦΟΡΩΝ

35. Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (ΣΑ)
(Ν. 4178 (ΦΕΚ 174/Α/08-08-2013) - Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης − Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις και συγκεκριμένα με το άρθρο 49 «Τροποποιήσεις των διατάξεων περί Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικών Θεμάτων » τροποποιήθηκε το άρθρο 23 του ν. 4030/2011 (ΦΕΚ 249/Α/25-11-2011) και προστέθηκε περίπτωση ε΄ στις προϋποθέσεις ως εξής:«ε. Κατοχή μελετητικού πτυχίου τάξης Β΄ και Γ΄ της παρ. 6 του άρθρου 39 του ν. 3316/2005 (Α΄ 42) στην κατηγορία μελετών 7 της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3316/ 2005 (Α΄ 42).» (Αύγουστος)


37. Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Σερρών για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου ΤΑΡ. Αποφασίζει κατά πλειοψηφία σύμφωνα με την εναλλακτική πρόταση του ΤΕΕ-ΑΜ (Οκτώβριος)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου